Communicatie (senior) adviseur gemeenten (m/v) 32-36 uur

Functieomschrijving

Grondstoffen schaarste, biodiversiteit, plastic soep en circulaire economie. Allemaal onderwerpen die iedereen vrijwel dagelijks voorbij ziet komen. Maar wat betekent dat nu eigenlijk in de praktijk? Heeft afval scheiden echt zin? En hoe richten we samen het meest duurzaam de openbare ruimte in? Jij weet als geen ander hoe je bewoners kunt bereiken en kunt verleiden tot duurzaam gedrag, waaronder afval scheiden. Je vindt het een uitdaging om samen met gemeenten en bewoners ‘van afval naar grondstof’-doelstellingen te bereiken.


Kom ons team communicatie versterken als communicatie adviseur en maak het verschil!

Jouw rol als communicatie adviseur gemeenten

Vanuit het team ben jij de vooruitgeschoven post naar de aandeelhoudende gemeenten. In deze stevige functie geef je richting aan de afspraken die Meerlanden met de gemeenten maakt over communicatie rond afvalinzameling en beheer van de buitenruimte. Je bent dienstverlenend richting de 8 gemeentes waar wij bij aangesloten zijn en gaat werken om reactief om te buigen naar proactief. En je zorgt dat deze worden uitgevoerd. Dat gaat van stickers op de containers tot regionale afvalscheidingscampagnes. Naast je inhoudelijke rol als senior communicatiespecialist ben je veel aan het netwerken. Het is belangrijk om aan de gemeentelijke relaties te bouwen en ze te onderhouden. Kortom een proactieve rol richting de gemeenten waarin relatiebeheer key is in jouw dagelijkse werkzaamheden.


Jouw werkzaamheden

Jouw portefeuille bestaat onder meer uit:

  • Sparringpartner voor directie en managementteam op genoemde onderdelen. Voor beleids- en communicatieadviseurs van gemeenten rond implementatie van afval/grondstoffenbeleid en beheer van Openbare ruimten. Je vertaalt dit beleid naar communicatiestrategieën en je bent verantwoordelijk voor de uitwerking hiervan.
  • Bewonerscommunicatie. In samenwerking met de communicatiecollega’s van gemeenten ontwikkel jij campagnes afgestemd op bewoners. Jij verbindt de doelstellingen van de gemeenten (preventie en minder restafval, meer grondstoffen van hoge kwaliteit scheiden) met de behoeften van inwoners (gemakkelijk van afval af kunnen). Jij weet hoe je communicatie en middelen/activiteiten/interventies inzet om duurzaam gedrag te stimuleren.
  • Contentmarketing. Samen met het communicatieteam maak jij aansprekende verhalen en onderscheidende campagnes voor diverse doelgroepen en communicatiekanalen vanuit de positionering van Meerlanden.
  • Samen met je collega’s zet je Meerlanden op de kaart als kennis- en adviescentrum rond communicatie, gedragsbeïnvloeding en educatie op bovengenoemde gebieden.
  • Stakeholdermanagement, zowel intern als extern

Functievereisten

Wat breng je mee?


Hbo/wo werk- en denkniveau.

Ervaring met communicatie van (gedrags-)veranderprocessen in een vergelijkbare rol.

Toegankelijke en verbindende persoonlijkheid, maakt makkelijk contact en beweegt soepel door alle lagen van de organisatie.

Energiek, creatief, doelgericht en gericht op samenwerking.

Uitstekend gevoel voor maatschappelijke, politieke en bestuurlijke verhoudingen.

Wij bieden!

Een bruto maand salaris van minimaal €3.408,- en maximaal €4.984,- op basis van een 40-urige werkweek.

Ons voorstel zal afhankelijk zijn van jouw kennis en ervaring.


In beginsel een tijdelijk contract, met uitzicht op een vast contract.

Minimaal 27,5 vakantiedagen per jaar op fulltimebasis.


De werkdagen zijn doordeweeks, beschikbaarheid in overleg. 

Mogelijkheid om 50% van je werktijd thuis te werken. 

Persoonlijk arbeidsvoorwaarden budget bestaande uit:

* Levensloopbijdrage 1,94%

* Eindejaarsuitkering 3,25%

* Vakantiegeld 8%.

Een winstuitkering als er het betreffende jaar winst is gemaakt.


Volop mogelijkheden voor persoonlijke groei en ontwikkeling!

Een team waar hard gewerkt wordt en ook veel gelachen wordt.

Bijdragen aan een organisatie die koploper is in duurzaamheid en waar klantgerichtheid, innovatie en optimalisatie centraal staan.


Wil je meer weten, bel dan gerust naar Sanne Schaafsma (recruiter) op 06-10109622