Overslaan naar content

Manager SHEQ 32-40 uur

Op locatie
  • Schiphol Rijk, Noord-Holland, Nederland
€ 4.698 - € 6.609 per maandKAM

Functieomschrijving

De manager SHEQ geeft leiding aan de afdeling KAM. De afdeling is verantwoordelijk voor het werkveld ‘Safety, Health, Environment & Quality’. De manager maakt deel uit van het leiderschapsteam van Meerlanden. Je hebt een actieve samenwerking met de managers van de business units en met de bestuurssecretaris (Compliance Manager), de Concern Controller (Risico Manager) en met de manager HRM inzake het arbobeleid.


Wat bieden wij:Salaris tussen € 4.698,- en € 6.609,- bruto per maand op basis van 40 uur.

Persoonlijk arbeidsvoorwaardenbudget van 13,44%.

Functie specifieke op jou gerichte opleidingen en trainingen.

Winstuitkering, gebaseerd op de winst die er gemaakt is.

Mogelijkheid tot thuiswerk.

Ruime reiskostenvergoeding.

Plezierige werksfeer en leuke collega's.

Actieve bijdragen aan een schonere en duurzamere wereld.

Wie ben jij:Als manager SHEQ heb je minimaal een afgeronde hbo-opleiding is de richting van bedrijfskunde, veiligheidskunde of kwaliteitsmanagement. Je hebt ervaring als manager SHEQ en gewend te werken in een team. We kennen veel verschillende afdelingen en locaties, van operatie tot staf, daarom is het belangrijk dat je communicatief vaardig bent en met de verschillende afdelingen kunt samenwerken. Je bent op de hoogte van actuele wet en regelgeving en certificeringen.


Daarnaast heb je een adviserende rol, je rapporteert direct aan de directie. Je hebt ervaring op de gedragsmatige kant van het kwaliteitsbeleid, hierover rapporteer je gevraagd en ongevraagd. Jij hebt een controlerende taak en ziet toe dat de door jou ontwikkelde systemen worden omarmd door de medewerkers operatie, directie en management. Je adviseert ook over scholing, training en communicatie, specifiek gericht op veiligheid, awareness kennis en gedrag.


Het is van belang dat je ervaring hebt met procesoptimalisatie (LEAN/6-sigma) en procesbeschrijvingen (flowchart en workflows).

Het hebben van een lean yellow, green of black belt is een pré.

Je bent in staat een brug te slaan tussen de processen en de collega's die de processen gaan uitvoeren. Het is belangrijk dat je begrip hebt dat bepaald beleid impact heeft op een afdeling en inlevingsvermogen hebt.
De ideale kandidaat heeft een leidinggevende rol gehad in de bouw of energiesector. 

Wat ga je doen:


Als manager SHEQ heb je verschillende kernactiviteiten.


Op het gebied van strategie en beleid stel je een beleidsplan op waarin staan omschreven hoe we werken met nationale en internationale kwaliteits-,veiligheids-, en milieudoelstellingen. Deze moeten geborgd worden in de organisatie. Op dit vlak zorg je er ook voor dat dit planmatig wordt uitgevoerd en rapporteer je hierover aan de directie en het management.


In het jaarplan dat je gaat opstellen lever je input voor het strategisch beleid en stel je de begroting op. Je bent budget verantwoordelijk en draagt er aan bij dat de gestelde doelen worden behaald binnen het gestelde budget.


We hebben binnen Meerlanden diverse certificeringen, jij bent ervoor verantwoordelijk dat we deze certificeringen in bezit krijgen en behouden. Dit doe je aan de hand van een auditplan, trainingsplan en certificeringsactiviteiten.

Om deze te behouden organiseer je audits, inspecties en evaluaties en beoordeel je deze. Bij eventuele verbeteracties bewaak je de voortgang hiervan.


De te behalen doelen van de manager SHEQ hebben betrekking op het formuleren en implementeren van het veiligheidsbeleid. Het beoogde resultaat is een zo laag mogelijk aantal ongevallen die tot verzuim kunnen leiden. In samenwerking met de manager HRM formuleer je het ARBO beleid (RI&E), het ziekteverzuimbeleid, de bedrijfshulpverlening (BHV) en het Periodiek Arbeidsgezondheids Onderzoek (PAGO). Ook formuleer en implementeer je het milieu- en kwaliteitsbeleid waaronder het bijhouden en onderhouden van het certificeringssysteem en het behoud van alle certificeringen en de bijbehorende interne en externe audits.


De dienstverlening van Meerlanden is breed, van huis aan huis inzamelen met verschillende inzamelvoertuigen tot gladheidsbestrijding, een groengas fabriek en een grote afdeling openbare ruimte. We hebben meer dan 10 locaties waar we onze activiteiten uitvoeren binnen de 8 aangesloten gemeentes.


Op de afdeling SHEQ werk je intensief samen met onze veiligheidskundige. Je bent verantwoordelijk voor het voeren van gesprekken in samenwerking met HRM en begeleid je collega's bij de ontwikkeling en werkzaamheden.Waar ga je werken:


We zijn een maatschappelijke en innovatieve onderneming die op inclusieve en vooruitstrevende wijze producten, afval- en grondstoffen inzamelt, verwerkt, hergebruikt en recyclet (Re-use, Re-pair, Re-cycle). Daarnaast leveren we energie en warmte, en zetten we ons continu in voor een schone, hele en veilige openbare ruimte. Op deze manier levert Meerlanden in deze regio, een bijdrage aan een mooie en circulaire leefomgeving, vandaag en morgen.


Wil je meer weten, bel dan gerust naar Sanne Schaafsma(recruiter) op 06 10 10 96 22


Vereisten

Ben je gedreven en heb je de ervaring, dan kom ik graag met je in contact!

of