Strategisch adviseur duurzaamheid (m/v) 32-40 uur

Functieomschrijving

Ben jij vooruitstrevend in de thema’s duurzaamheid en circulaire economie? Heb je affiniteit met de publieke sector en houd jij ervan om op strategisch niveau de wereld een beetje mooier te maken? Kom dan het verschil maken bij Meerlanden! Wij zijn op zoek naar een Strategisch adviseur.


Meerlanden werkt aan een samenleving zonder afval, maar met grondstoffen die na hergebruik en recycling als nieuwe producten worden teruggebracht in de kringloop. Een samenleving waarbij de openbare ruimte ook leverancier is van grondstoffen. Een samenleving waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen. Samen met haar stakeholders wil Meerlanden de regionale samenleving circulair maken én de werkgelegenheid regionaal versterken en bevorderen.


Waar ga je concreet mee aan de slag?

Als Strategisch adviseur draag je bij aan de vormgeving en realisatie van het MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) beleid van Meerlanden (Strategie). Je levert een bijdrage aan de groeidoelstellingen en toekomstige positionering op het gebied van strategische grondstofstromen en producten. Je werkt projectmatig en verzorgt waar nodig de inhoudelijke aansturing van projectleiders t.b.v. strategische projecten.


Als strategisch adviseur adviseer en informeer je directie en management op strategisch niveau ten aanzien van Europese, landelijke en regionale innovaties en ontwikkelingen, die kansen en bedreigingen meebrengen voor de organisatie. Je draagt je innovatievoorstellen aan bij de directie en pak je innovatie-ideeën vanuit de organisatie op. Je verkent de haalbaarheid en bereidt besluitvorming voor.


Daarnaast ben je ook sparringpartner voor het management. Je fungeert hierbij intern als adviseur bij projecten. Denk aan projecten zoals het verduurzamen van ons wagenpark, sociale participatie en toekomstbestendigheid van ons regionaal sorteercentrum.


Wij leveren veel verschillende diensten. De onderwerpen waar je je in mag verdiepen, lopen daardoor ook zeer uiteen. Van bijvoorbeeld het verkennen van innovatieve verwerkingsmethoden om van afval naar grondstof te komen tot het stimuleren van gedrag van bewoners (VANG) tot het verkennen van innovaties in het beheer van de openbare ruimte.


Actuele thema’s zijn bijvoorbeeld: Luierrecycling, Implementatie van de Sustainable Development Goals (SDG’s) en het Grondstofkompas.


In jouw rol als strategisch adviseur is netwerken key. Je maakt dan ook onderdeel uit van regionale en landelijke netwerken. Denk hierbij aan NVRD, MRA en Circulair West.


Functievereisten

Wat breng je mee?


WO-studie gericht op en relevante werkervaring in, bij voorkeur, gericht op of met raakvlakken met duurzaamheid.

Ervaring in het werken in een overheids- en politieke omgeving en je weet je hierin professioneel en succesvol te bewegen.

Ervaring met het opstellen van duurzame businesscases.

Minimaal 5 jaar ervaring in (strategische) duurzame en innovatieve adviesopdrachten.

Ervaring en kennis op gebied van projectmanagement.

Je ziet structuren, verbanden en samenhang tussen verschillende vraagstukken en denkt in een breder kader.

In staat om wederzijdse vertaalslag te maken van theorie naar praktijk.

Adviesvaardig en verbindend met uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift.


Wij bieden!

Een bruto maand salaris van maximaal € 6.900,- op basis van een 40-urige werkweek. 

Ons voorstel zal afhankelijk zijn van jouw kennis en ervaring!


Volop mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wij stimuleren een leven lang leren!

Alle faciliteiten om je werk hybride uit te kunnen oefenen. Je kan 50% vanuit huis werken en 50% op kantoor.

Bijdragen aan een organisatie die koploper is in duurzaamheid en waar klantgerichtheid, innovatie en optimalisatie centraal staal.

Maandelijks persoonlijk arbeidsvoorwaarden budget bestaande uit:

* Levensloopbijdrage 1,94%

* Eindejaarsuitkering 3,25%

* Vakantiegeld 8%.

Een jaarcontract met uitzicht op een vast contract. 

Wil je liever 36 of 32 uur werken? Dat kan!


Wil je meer weten, bel dan gerust naar Esther van den Helder (recruiter) op 0297 - 381 736